Lap 012015
 

Kartu su Vėlinių žvakučių jūrą ateinant lapkričiui ir lapų kritimui artėjant į pabaigą, vakarai tampa labai ilgi, augalai baigia vegetaciją ir ruošiasi žiemos migiui, o mes galim atsikvėpti nuo lauko darbų ir, žinoma, daugiau laiko praleisti virtualioje erdvėje. Pavasario-vasaros darbų maratonas baigėsi, galima apžvelgti nuveiktus darbus, pradėti kurti kitų metų planus. BonsaiVilnius.lt žaliojo sezono metu atostogavo, pasirodydavo išimtinai tik skelbimai apie renginius, kartais ir šių renginių nuotraukos. Dabar, artėjant sniegingam metų laikui, pasižiūrėsime, kas gero įvyko vasarą, o kartu pagvildensim ne vieną bonsų kultūros teorinį ir praktinį klausimą. Ir taip iki pavasario, kol vėl užpuls darbų lavina…

Šie metai turtingi kelionėmis ir renginiais. Žiemos pabaigą papuošė Belgijos bonsai asociacijos Genke organizuojama Noelanders Trophy XVI paroda, pavasario pabaigą pažymėjo Lenkijos nacionalinė paroda Książ, jau ne pirmus metus organizuojama Valbžyche, rugens pradžioje Vilniuje organizuota EBA konvencija, Europinės parodos Jungtinėje Karalystėje Bonsai Europa 2015 (Bury) ir Prancūzijoje European Bonsai-San Show (Saulieau). Apie visus šiuos renginius jau galite rasti informaciją svetainėje. Taip pat – keletas patarimų keliaujantiems: ką gali rasti bonsai entuziastas netikėtai užklydęs į Paryžių tuo metu, kai nevyksta joks renginys.

O kas toliau? Artimiausiu metu virtualiai paklaidžiosim po ne vieną Londono parką, pasižiūrėsim, ką galime pamatyti Barselonoje, susipažinsime su Jeruzalės botanikos sodo bonsai medelių kolekcija. Taip pat išnagrinėsime keletą formavimo bei priežiūros pavyzdžių, aptarsime keleto medžių rūšių tinkamumą bonsai kultūrai mūsų krašte. Visi kilę klausimai, kaip ir anksčiau aptartini forume.

Tiesa, vasaros metu tiek svetainėje, tiek forume įvyko ne vienas automatinis sistemos atnaujinimas, kurių tiesiog nespėta patikrinti. Tad iš anksto dėkoju, jei benaršydami ir atradę kokių nesklandumų (neveikianti nuoroda, nerodomas paveikslėlis ar pan.), apie juos pranešite elektroniniu paštu [email protected].

Ramių Vėlinių…

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.