Bal 132012
 

Nors šiandien oras buvo susiraukęs ir nelaimingas, ištaikiau laisvą pusdienį ir nuvažiavau apsidairyti, ką žada VCUP išreklamuoti Japonijos tematikos renginiai. Tenka prisipažinti, kad po visko yra apėmęs šioks toks nusivylimas. Ne paslaptis, kad didžiosios parduotuvės organizuoja renginius, norėdamos pritraukti pirkėjus: tarptautinė kačių paroda, vabalų paroda, ir t.t. Žmonių grūstis, pamatyti nieko neina, vaikai klykia… Na, bet pagalvojau, kad Japonijos tematika nebus gal „anšlaginė”.

Iš pradžių nesupratau, kur yra japonų meno paroda, kaip reklamuota. Nuėjau pasiklausti informacijos stende, nes tebuvo tik keletas bonsų, ir mane patikino, kad paroda bus. Japonų meną aš suprantu plačiąja prasme- keramika, sumi-e…

Bet tebuvo keletas bonsai ir Sushi House, kad iš nusivylimo lankytojas užsikąstų. Kai po poros valandų grįžau, organizatorių garbei reikia pastebėti, jau stovėjo stendas su užrašu kur to meno ieškoti tokiem nesusipratusiems lankytojams kaip aš ir prie bonsai buvo pridėta origami. Na, prekybos centras – ne meno galerija, ką dabar, tai gavosi „bonsai + origami = japonų meno paroda”. Bonsai paroda veiks balandžio 13-15d., o japoniško meno paroda pagal reklamą turėtų būti iki 26 d., tai papildysiu atnaujinimais, jeigu paroda irgi bus papildyta.

Bonsai medelius parodai paskolino ne kas kitas kaip Kęstutis Ptakauskas. Daugiau apie jo pomėgį Japonijos kultūrai galite sužinoti čia: www.bonsai.lt. Esu prieš keletą metų lankiusis jo Ryto Rasos sode su grupe japonistų iš Vilniaus, su kuriais susipažinau per mIRC. Paskui teko lankytis Alytuje surengtoje kelių dienų Japonijos kultūros parodoje, tai kažkaip patys mieliausi atsiminimai iš studijų laikų. Taigi, dar ir pora bonsai egzempliorių, nors per stiklą gana sunkiai fotografavosi.

Pora įdomesnių kadrų su origami. Mano svajonė yra turėti origami būdu išlankstytą vabalą.

Šiandien dar sudalyvavau ir origami pamokoje. Žinau labai neblogą origami diagramų puslapį http://dev.origami.com/diagram.cfm ir jame galima filtruoti diagramas pagal sudėtingumą arba temą. Kadangi renginys vyko 5 aukšte, tai tiktais žinantys ir besidomintys galėjo ateiti, nes netyčia praeiti ir susidomėti neišeina. Bet tai nėra blogai, kai nėra grūsties ar minios vėpsančių. Labai dėkoju origami pamoką vedusiems vaikinams, kantriai vedžiojusiems už rankos. Štai rezultatas:

Tai tiek žinių šiandien. Jeigu kas irgi apsilankėte, pasidalinkite nuomone palikdami komentarą.

Elė Pranaitytė

Kūtvėlos kelionės ir klajonės 

Sorry, the comment form is closed at this time.