Lie 122014
 

Šį savaitgalį, liepos 10-13 dienomis, Latvijos universiteto botanikos sode Rygoje vyko labai įvairiapusis renginys miestiečiams ir miesto svečiams – Rigas puku balle (Rygos gėlių puota). Renginio programoje visas keturias dienas įvairiausios parodos, meno kolektyvų pasirodymai, koncertai, įvairių sričių (bonsų formavimo, floristikos, tapybos) meistrų dirbtuvės.

Bet turbūt geriau už net ilgiausias kalbas apie viską papasakoja vaizdas, tad kviečiu tiesiog peržvelgti keletą nuotraukų.

Man teko apsilankyti šiame renginyje šeštadienį ir pažiūrėti daugiau nei dvi valandas trukusį parodomąjį meistro Masashi Hirao iš Japonijos formavimą. Tikrai įdomus techninis sprendimas, kokio dar neteko matyti. Bonsų ekspozicija kaip ir parodomieji formavimai buvo organizuota pievutėje pastatytoje palapinėje. Taigi, jokių specialiai žiūrovams įrengtų vietų nėra – tik stalas palapinės centre. Formavimo pradžioje ir medis, ir meistras buvo ant pakylos. Ir viskas, kas su medžiu buvo daroma, vyko žiūrovų akių lygyje. Po kurio laiko meistras nusileido ant žemės ir sutvarkė kitą dalį vainiko. Galiausiai ant žemės atsidūrė ir medis, buvo sutvarkyta viršūnė. Kiekvienas norintis galėjo stebėti kiekvieną rankos judesį ir metro-dviejų atstumo. Kartais susidarydavo įspūdis, kad pats dalyvauji tame procese. Geri sprendimai neretai būna paprasti ir kiek nestandartiniai…

Ir pabaigai – keletas bendrų sodo ir jame vykusių renginių akimirkų. Šiek tiek noriu atkreipti dėmesį, kad Rygos botanikos sodo pasididžiavimai – azalijos ir rožės. Azalijos jau nužydėjo, tad laukia kito pavasario neišsiskirdamos iš aplinkos. O štai rožės tiesiog plyšauja įvairiaspalviais žiedais.

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.