Sau 122015
 

japonu-kulturos-namaisokanBonsų augintojų klubas „Sokan“ ir Japonų kultūros namai 2015 m. sausio 24 d., šeštadienį, 14.00 val. kviečia visus, besidominčius bonsai medeliais, į keleto valandų praktinį seminarą „Bonsų antžeminės dalies formavimas“, vyksiantį Japonų kultūros namuose, Kosciuškos g. 26, Vilniuje.

Išnagrinėję bonsų persodinimo niunasus, nematomosios, požeminės dalies formavimo subtilumus galime eiti toliau ir susipažinti su pagrindinėmis antžeminės dalies formavimo taisyklėmis bei metodikomis. Jei požeminė dalis bus tvarkinga, nesunku turėtų būti ir antžeminę medelio dalį nukreipti augti taip, kaip norime. Tačiau medžio nepaprašysi, ir įtikinti jį, kad geriausiai jis atrodys būtent taip, kaip jūs suplanavote, reikia ir žinių, ir kantrybės, ir nuoseklumo.

Būdų tai padaryti yra įvairių. Vieni jų nuosaikūs, kiti atrodo labai drastiškai. Kokį pasirinkti? Ar visos metodikos tinkamos visiems medžiams? Kokia mūsų klaidų kaina? Apie tai ir pakalbėsime seminaro metu.

O aptarę, pažiūrėsime, kaip tai padaryti praktiškai. Seminaro metu bus formuojami du medžiai. Kaip ir persodinant – vienas pažangesnis ruošinys, kitas – „ekonominės klasės” paprastas kambarinis bonsai medelis, kokie parduodami beveik visuose didžiuosiuose prekybos centruose. Jei pirmasis atvejis skirtas bent kiek pažengusiems, tai antrasis turėtų būti suprantamas net iki šiol niekada medelių neformavusiems.

Norinčius dalyvauti maloniai prašome užpildyti dalyvio anketą.

Iki susitikimo!

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.