Rgs 252010
 

Taip ilgai laukta paroda „Augalų labirintai” jau prasidėjo ir spėjo įsibėgėti. Galima pasakyti, kad bonsų ekspozicija šiemet išsidėstė trijose salėse.

Vos nusipirkus bilietą ir žengus keletą žingsnių koridoriumi patenkam į Lietuvos bonsų entuziastų kompozicinę erdvę. Joje ne tik bonsai bet ir kusamonų gretos.

Kiek toliau, beveik vienas priešais kitą – Dainuojančių akmenų slėnio ir Ryto rasos sodo ekspozicijos, kiekviena išsidėsčiusi skirtingoje salėje. Na, gal tiksliau būtų pasakyti „auditorijoje”, bet didžiąja dalimi tai į auditoriją jau nelabai ir panašu.

Šiandien buvo renkama nominacija „Parodos bonsas”. Šią nominaciją rinko parodos dalyviai visose ekspozicijos dalyse kartu. Dalyvių nebuvo prašoma atsižvelgti nei į amžių, nei į formavimo techniką, nei į kainą.  Savo balsą jie buvo prašomi palikti prie to, kuris paliko didžiausią įspūdį. Apie šių rinkimų rezultatus bus paskelbta rytoj dienos metu.

Tikrai neskubėsiu pateikti parodos nuotraukų ar ekspozicijos vaizdų. Bonsai turbūt labiausiai iš visų augalų parodoje yra tie, kuriuos apžiūrėti reikia gyvai. Taigi, noriu Jums visiems, brangūs skaitytojai, priminti – rytoj paskutinė parodos diena. Žinoma, tie kurie nespės, negalės aplankyti šiųmetinių augalų labirintų, galės neakivaizdiniu būdu susipažinti su bonsų ekspozicija šioje svetainėje jau artimiausiu metu, parodai pasibaigus.

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.