Gru 022010
 

Pirmiausia, tai skubu pranešti, kad nuo šiol svetainė pasiekiama ir trumpesniu adresu – http://www.bonsaivilnius.lt, nors veikia ir veiks senasis puslapiai.lt adresas.

Taip pat, nors pastabesni skaitytojai tai turbūt pastebėjo, šiek tiek pasikeitė svetainės išvaizda – pritaikytas naujas, daugiau galimybių turintis šablonas, kurio dėka, manau, pavyks pradėti svetainėje esančios informacijos sisteminimą, suteikiant jai patogesnę skaitytojui formą. Tačiau kol kas pagrindinis puslapio dalių išdėstymas lieka toks pats.

Svetainės šablono keitimas šiek tiek sutrikdė elektroninės prenumeratos programos darbą, todėl atsiprašau visų prenumeratorių, pakartotinai gavusių jau skaitytus straipsnius.

Nuo š.m. lapkričio 11 iki 23 dienos neveikė svetainės „Kontaktuose” nurodytas elektroninio pašto adresas. Jei tuo metu [email protected] buvo siųsta kokia nors informacija, aš jos negavau ir prašau pakartoti. O nuo šiol bus ir alternatyvus elektroninio pašto adresas – [email protected].

Tiek svetainės naujienų ir problemų. Naujienų nedaug, problemos išsisprendė. O kaip renginiais? Anksčiau paskelbta apklausa dėl žiemos metui tinkančio seminaro apie kambarinius bonsus (kaip ir ankstesnės apklausos), didelio susidomėjimo nesulaukė, todėl seminarą ar praktinius užsiėmimus, ar susitikimą tikslingiausia turbūt nukelti vėlesniam laikui. O ir atšalę orai tokiam sprendimui „pritaria”. Be to, tuoj netruks prasidėti „Kalėdinis maratonas”.

Taigi, šiais metais mano žiniomis  belieka ARTotekos bonsų dirbtuvių diplominių darbų pristatymas. Nors orai ir stipriai atšalo, o tai labai nepalanku vežant naujai suformuotus medžius. Per šalčius jiems būtų geriau ilsėtis ramioje užuovėjoje (tikiuosi, visi spėjote paruošti savo medžius žiemai – paslėpti nuo vėjo, prikasti, sunešti į žiemojimo patalpas).   Bet gal atšalimas nebus ilgai toks stiprus ir ARTotekos užsiėmimai netruks atgyti.

Nepaisant to, kad renginiais metų pabaiga nelepina (ilsisi medžiai, ilsisi ir jų augintojai), BonsaiVilnius nesiruošia paskęsti tyloje. Dar šiais metais reikia užbaigti visus reikalus su fikusais – paprasčiausiu augalu bonsų formavimui. Šiek tiek bus ir kitokios egzotikos (kada gi kalbėti apie šiltųjų kraštų augalus jeigu ne žiemą). Gal ankstesnio straipsnių pasirodymo intensyvumo nereikėtų tikėtis, bet jų bus.

Tikiuosi, kad gal kada nors ir svetainės skaitytojai nuspręs palepinti BonsaiVilnius savo augintinių pristatymu, pastebėjimais, patirtimi.

Tiek žinių šiai akimirkai. Iki susitikimo kitame straipsnyje.

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.