Bal 152011
 

Šįryt Kaune, prekybos ir pramogų centre „Mega”, 10.00 val. prasidėjo egzotinių augalų paroda „Žali horizontai”. Parodą organizuoja „Mega” ir Lietuvos orchidėjininkų draugija.

Bet jau vos įėjus pro duris lankytojus pasitinka nedidelė daugiausia pradedančiųjų entuziastų auginamų ir formuojamų bonsų ekspozicija. Ekspozicijoje – apie 20 medelių, atkeliavusių į parodą iš Vilniaus ir Kauno miestų.

Apie kiekvieną eksponatą ir parodos dalyvį šnektelsim kiek vėliau. Dabar, nors ir gražus oras, kviečiantis į gamtą, sodą, daržą, norėčiau pakviesti visus rasti laiko ir palankyti parodą. Primenu, kad paroda veiks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį nuo 10.00 iki 20.00 valandos (sekmadienį – iki 18.00 valandos).

Parodoje galima ne tik pamatyti daug ekgzotinių augalų, bet ir paklausyti paskaitų, sudalyvauti praktiniuose užsiėmimuose.

Bonsų mėgėjams gali būti įdomu – penktadienį 18.00 val, o šeštadienį 17.00 val. – praktinis bonsų vielavimas.

Šeštadienį  bus kalbama ir apie augalą ant akmens – egzotišką gyvos ir negyvos gamtos kompoziciją, kurią nesunkiai galėtų pasidaryti kiekvienas. Prieš metus, parodos „žali horizontai’2010” metu vienas toks augalas buvo ant akmens „pasodintas”. Po metų žvilgtelsim, kaip jam sekasi augti, sutvarkysime, suvieluosime.

Taip pat parodos lankytojai gali įsigyti įvairių augalų sodinukų, substratų, auginimo indų.

Nors bonsų mėgėjams gal kiek aktualesni formavimo įrankiai – jų parodos kioskelyje yra nemažai. Pasirinkti tikrai bus ką.

Tad iki susitikimo parodoje!

Jogaila Mackevičius

  One Response to “Parodai „Žali horizontai’2011” įsibėgėjant”

  1. smagu 🙂 rytoj uzsuksiu 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.