Bal 212011
 

Ne viena savaitė pasiruošimo, keletas dienų intensyvaus salės tvarkymo ir ekspozicijų kūrimo, trys dienos parodos ir keletas valandų susitvarkymo po jos.  Ir vėl ilgi mėnesiai laukimo, kol bus paskelbtas startas naujai parodai… Tai – įprastinis parodų ritmas.

Kelios parodos dienos, tai ne tik galimybė parodos lankytojams parodyti savo augintinius, tai ir galimybė augalų augintojams geriau susipažinti vieniems su kitais, pasidalinti patirtimi, pabendrauti.

Neretas ką tik pasibaigus parodai jau ima galvoti apie kitą, ateinančią. Net gi parodos metu gimsta planai, kaip kitą kartą galima būtų geriau pasiruošti, padaryti gražesnę, išradingesnę ekspoziciją. Svarbu šių nuotaikų „nepamesti”. Atrodantis ilgas laiko tarpas iki sekančios parodos netruks prabėgti.

Bonsų mėgėjams šie metai gana dosnūs renginiais. Jau po savaitės nuo „Žalių horizontų” pabaigos Alytuje bonsai studija „Sensei” organizuoja bonsų formavimo kursus. Dar po savaitės (nors skelbimas dar nepaskelbtas, nes tikslinama vieta) BonsaiVilnius.lt pakvies į trečiąją pavasarinę yamadori paiešką, o po ramesnio gegužės mėnesio (jo metu planuose tik vienas seminaras), leisiančio kruopščiau pasirūpinti savo augintiniais, birželio pirmoje pusėje – VI-oji tarptautinė bonsai ir suiseki paroda, be jokios abejonės suteiksianti ne vienam bonsų augintojui įkvėpimo ir kūrybinių minčių. Svarbu neužsnūsti ir visada galvoti apie ateitį – ką galima būtų parodyti rudenį Augalų labirintuose, kaip geriau tvarkyti savo kad ir negausią bonsų giraitę, kokių naujų augintinių norėtųsi. Ir ne tik galvoti, bet ir stengtis savo planus įgyvendinti. Bonsai neauga vien nuo minčių apie juos… Kuo didžiausios  kūrybinės sėkmės šiose paieškose!

Baigdamas dar kartą noriu kuo nuoširdžiausiai padėkoti visiems, prisidėjusiems prie bonsų giraitės sodinimo parodoje „Žali horizontai’2011” – Nerijui ir Ingai Smaidžiūnams, Kęstučiui Gailiui, Giedrei Šakalienei, Kristinai Popovienei, Skirmantui Simniškiui, Daivai Savikevičiūtei, Rolandui Valančiui.

Didelis dėkui parodos organizatoriams – Lietuvos orchidėjininkų draugijai bei Prekybos ir pramogų centrui „Mega”, sudariusiems visas būtinas sąlygas bonsų ekspozicijai.

Ačiū Jums visiems! Iki naujų susitikimų parodose, seminaruose, susibėgimuose…

Smagių švenčių!

Jogaila Mackevičius

Mindaugo Rylos nuotrauka

Sorry, the comment form is closed at this time.