Rgp 252011
 

Praėjusį savaitgalį Vilniuje, Kongresų rūmuose, šurmuliavo Japonijos kultūros festivalis „nowJapan’2011″.

Festivalio metu jo lankytojai galėjo susipažinti su tradicine, šiuolaikine ir populiariąja Japonijos kultūra. Darbotvarkė buvo labai įvairiapusė. Organizatoriai numatė renginius, įdomius tiek jaunimui, tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms. tai ir įvairios kovos menų demonstracijos, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos koncertai, japonų kultūros paskaitos, tokios kaip arbatos gėrimo ceremonija, ikebana, poezija…

Festivalio metu neliko nepastebėti ir bonsai. Paskaitos „Bonsai nuo pradžių“ metu buvo trumpai pristatyta tiek pati bonsų sąvoka, tiek jų istorija, formavimo būdai. Kadangi paskaita tetruko vos 40 minučių (o iškart po jos salėje sekė kita paskaita), į susidomėjusių jos klausytojų klausimus teko atsakyti jau festivalio šurmulyje, Kongresų rūmų koridoriuose. Atsakymai į klausimus, užtrukę gerą pusantros valandos, buvo tarsi paskaitos pratęsimas.  Deja, nebuvo šių medelių parodos, tačiau laisvu nuo paskaitos metu festivalio lankytojai galėjo apžiūrėti į paskaitą atvežtus bonsų medelius. Ta proga norėčiau nuoširdžiai padėkoti Kęstučiui Gailiui, padėjusiam organizuoti šią paskaitą ir pristačiusiam į festivalį savo augintinius. Labai ačiū ir festivalio organizatoriams už šiltą priėmimą.

Gaila, kad matyt nuo tą dieną vyravusios drėgmės, o gal dėl prasto apšvietimo nuotraukos gavosi nelabai kokybiškos. Jos patalpintos BonsaiVilnius.lt nuotraukų galerijoje, o paskaitos skaidres galite peržiūrėti čia.

Daugiau informacijos festivalio svetainėje:

.

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.