Lie 102011
 

Taip jau būna vasaros sūkuryje, kad augintiniai reikalauja vis daugio ir daugiau dėmesio, o prie kompiuterio prisėst laiko vis mažiau ir mažiau. Ir dalinimasis  įspūdžiais ar nuotraukomis po susitikimo ar renginio neretai nusikelia „artimiausiam laikui“, kuris gali būti ne toks jau ir artimas.

Skaitytojų dėmesiui, keletas trečiadienio susitikimo „prieš/po“ formavimo nuotraukų porų. Susigaudyti, kur yra medis ar krūmas prieš formavimą, o kur jau formuotas, manau, nebus sunku.

Kaip matote, trečiadienį medelių buvo taip pat nemažai (gal net daugiau, nei šeštadieninio susitikimo metu). Kadangi nieks neribojo formuojančiųjų vaizduotės, gavosi nemaža stilių ir jų išpildymo įvairovė.

Formuojant medį, nesakoma „daryti reikia būtent taip“ – viskas paties formuotojo rankose. O susitikimas tuo ir gerai ypač pradedantiesiems, kad galima padiskutuoti su kitais jo dalyviais, pasiklausti nuomonės, įvertinti įvairius galimus būdus.

Į ką dar atkreipiau dėmesį, kad pati dalyvių vielavimo technika nėra tokia jau „naujokiška“: nepavyko „pagauti“ vielų kryžiavimo, vielavimo žingsnis irgi daugiau mažiau stabilus. Nors „kabančių galūnių“ ir „lėktuvo sparnų“ užmatyti teko.  Na, ne viskas iš karto…

Daugiau susitikimo nuotraukų – Juodšilių popiečių galerijoje.

Na, o jei po formavimo medeliai bus kruopščiai prižiūrimi, tai kitą pavasarį bus smagu juos persodinti į bent šiek tiek artimesnį klasikiniam bonsų stiliui vazoną. Bet tai – jau kito sezono praktinių BonsaiVilnius.lt seminarų objektas.

O kas dar šiais metais? Rugpjūtyje – dar vienos „Juodšilių popietės“. Kadangi tuo metu vasara jau eis į pabaigą, gal verta jų metu pasiaiškinti, kaip pasiruošti žiemai, ką padaryti prieš medelių ramybės periodą. Be to, esu žadėjęs parodyti ir kiek šiuolaikiškesnės technikos, tokios kaip pavyzdžiui, šlifuokliai (ar gražtai) panaudojimą bonsų formavime.

Na, ir žinoma – išvyka pajūrio link,  į Dainuojančių akmenų slėnį. Laikas (liepos ar rugpjūčio mėnuo) ir kitos detalės bus paskelbtos kiek vėliau – kol kas viskas planavimo stadijoje.

Tai tiek šiai vasarai. O apie rudenį kalbėti vis dar anksti…

Jogaila Mackevičius

Danielės Šležienės, Nerijaus Smaidžiūno nuotraukos

Sorry, the comment form is closed at this time.