Lie 032011
 
Nuoširdžiausi linkėjimai nuo „Juodšilių popiečių” šeštadienio grupės trečiadienio grupei!

Prasidėjo vasara, o su ja ir pusdienį trunkantys kameriniai praktiniai užsiėmimai – „Juodšilių popietės“.

Šie užsiėmimai skirti tiems, kas jau žino apie bonsus bent šiek tiek, bent šiek tiek įsivaizduoja jų formavimą, kam smagu ne tik apie juos kalbėti, kas jau suprato, kad medžių formavimas – įdomus, nuolatinis, daug kantrybės, mokėjimo laukti reikalaujantis procesas.

Šiemet „Juodšilių popietės“ planuojamos tris kartus – po vieną kiekvienam vasaros mėnesiui. Kadangi birželis pralėkė labai greitai, tai šios dienos susitikimas tebūnie skirtas jam.  Vos už keleto dienų, liepos šeštąją, bus pakartotinis susitikimas.

Smagu, kad į šį renginį žmonės atvyksta ne tik iš Vilniaus, bet ir iš kitų miestų – Kauno, Šiaulių. Smagu, kad  į BonsaiVilnius.lt renginius registruojasi ir  jaunesni dalyviai. Ačiū visiems susirinkusiems!

Kaip vyksta toks susitikimas įsivaizduot nesunku. Pagrindinis tikslas – atsivežtą medelį (ar medelius) kiek įmanoma sutvarkyti. Žinoma, nepamirštant bent viena akim stebėti, kaip sekasi kaimynui, o pabaigoje pažiūrėti, kas ir jam gavosi. Aštuoni dalyviai, aštuoni skirtingi medžiai. Taip lašas po lašo ir ateina tie paprasti formavimo įgūdžiai.

Šio straipsnio pabaigoje – keletas „prieš/po“ nuotraukų porų, t.y. tas pats medis nufotografuotas prieš formavimą ir baigiantis popietei. Šią galeriją, manau, per keletą dienų papildysim, kai tik visi dalyviai atsiųs savo nuotraukas.

Pabaigai noriu priminti, kad nugenėtas ir suformuotas medis pergyvena didesnį ar mažesnį stresą. Šakutės buvusios vainiko viduje šešėlyje gali atsidurti jo išorėje. Todėl verta medelį patausoti – kurį laiką saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Žinoma, labai stipriai nugenėtus augalus (ar tuos, kuriems buvo bent šiek tiek tvarkomas šaknynas, jie buvo persodinti) visiškame pavėsyje reiktų palaikyti kiek ilgėliau, sistemingai laistyti, nupurkšti. Na, visais atvejais, kilus klausimams – http://www.bonsugiraite.lt.

Iki kitų susitikimų!

Jogaila Mackevičius

.

.

Keletas formavimo rezultatų

Daugiau nuotraukų

Giedriaus Kurtinio, Nerijaus Smaidžiūno, Augustino Terešiaus, Ievos Stepukonytės, Jogailos Mackevičiaus nuotraukos

Sorry, the comment form is closed at this time.