Geg 302012
 
Tradicijos gyvuoja tol, kol jas palaikome
Draugystė verta tiek, kiek ją branginame

.

Šiemet kaip niekad gegužy aktyvios gegutės. Kiek dar metų jos prikukuos BonsaiVilnius.lt, laikas parodys. O kol kas, pasižiūrėkime, kaip prabėgo 2012-ųjų pavasaris.

Šiemet kaip niekad anksti ir greitai, dar kovo mėnesį, kartu su Lietuvos edukologijos universitetu buvo organizuotos paskaitos apie bonsų persodinimą ir antžeminės dalies formavimą. Tai – teorinis įvadas į tolimesnius praktinius užsiėmimus visiems norintiems susidraugauti su bonsai kultūra.

Netruko ateiti ir yamadori paieškų laikas. Šiemet buvo organizuoti net du turai. Vienas Alytaus apylinkėse, skirtas skroblams, kitas – prie Vilniaus – šio krašto medžių paieškoms.

Vos prasidėjus kalendoriniam pavasariui, kartu su Lietuvos edukologijos universitetu, naujienų portalu „Grynas”, savaitraščiu „Žaliasis pasaulis”, buvo paskelbtas moksleivių rašinių ir nuotraukų konkursas „Egzotinius vaisius vedantys augalai’2012”. Konkursas baigėsi švente Lietuvos edukologijos universitete. Apie konkursą plačiau galite sužinoti jam skirtame puslapyje. Nors konkurso dalyvių nebuvo labai daug, vis gi galime pasidžiaugti, kad šiltųjų kraštų augalai randa vietos ant mūsų palangių. Labai smagu, kad į kvietimą atsiliepė ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleiviai ir mokytojai.

Tuo pat metu, kai buvo skelbiamas egzotinių augalų konkursas, Lietuvos orchidėjininkų draugija pakvietė bonsų augintojus dalyvauti kasmetinėje egzotinių augalų parodoje Žali horizontai’2012. Bonsų ekspozicija šioje parodoje buvo daugiau simbolinė, nei pažintinė.

O kas toliau? Toliau vasara. Linkiu praleisti ją prasmingai. Bonsai nemėgsta „prastovų”. Šiemet vasara mano namuose prasideda gedulu, tad suprantama, kad jokių viešų renginių nebus. Bet taip suprantama, kad kažkam gali prireikti patarimo kaip susitvarkyti su nauju augintiniu. Kreipkitės drąsiai. Viską galima suderinti.

O kas dar toliau? Kai kurie šio pavasario įvykiai privertė šiek tiek apmąstyti ir naujai pažvelgti į svetainės ir BonsaiVilnius.lt politiką (jei galima taip pavadinti). Taigi, svetainė smarkiai lėtina apsukas, o renginiai įgaus kiek kitokį pobūdį – nebebus nieko perteklinio.

Nuo rugsėjo pirmosios svetainėje atidaromas forumas Bonsų giraitė, ir visi klausimai bei organizaciniai reikalai perkeliami tenai. Daugiau į jokios dalykinius klausimus svetainės administracijos elektroniniu paštu informacija nebus teikiama.

O renginiai? Kaip gi be jų! Žinoma, jų bus! Bet apie viską – forume

Jogaila Mackevičius

 

Sorry, the comment form is closed at this time.