Rgs 272010
 

Rugsėjo 25 dieną, šeštadienį, kiekvienas parodos „Augalų labirintai” lankytojas galėjo dalyvauti „Parodos bonso” rinkimuose. Tam tereikėjo gavus balsavimo lapelį, palikti jį šalia labiausiai patikusio medžio.

Lankytojų nebuvo prašoma vertinti nei formavimo technikos, nei amžiaus, nei atsižvelgti į labiausiai patikusią rūšį. Tiesiog buvo sakoma: „jei būtų galima, kurį medį norėtumėte pasiimti su savimi…”

Ankstų sekmadienio rytą, susumavus balsus, paaiškėjo du medžiai, balsų skaičiumi atitrūkę nuo kitų – tai  Hajime Watanabe formuota 130 metų japoniška baltoji pušis (36 balsai) ir Kęstučio Ptakausko kininis kadagys (24 balsai).

Hajime Watanabe. Japoniška baltoji pušis, 130 metų

Kęstutis Ptakauskas. Kininis kadagys.

Tačiau reikia pripažinti, kad labai daug parodos dalyvių atvežtų į parodą medelių gavo lankytojų balsus. Ir skirtumai tarp balsų skaičiaus pasirodė besantys labai nedideli.  Todėl nominaciją „Parodos bonsas” galima vertinti kaip lankytojų sipmatijų prizą. Šios nuomonės ir nutarta laikytis – nominanto diplomas buvo įteiktas landšafto architektui iš Japonijos Hajime Watanabe.

Sveikiname nugalėtojus!

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.