Spa 122010
 

Vakar, spalio 11 dieną ARTotekoje įvyko jau ketvirtasis bonsų formavimo užsiėmimas. Kaskart susipažinti su bonsų formavimo subtilybėmis pirmadieniais į Strazdelio gatvėje įsikūrusios ARTotekos patalpas susirenka nedidelis būrelis entuziastų.

Išklausę įvadines paskaitas, kursų dalyviai ėmėsi praktinio darbo – šakučių vielavimo praktikos. Kam kliuvo pušis, kam skroblas, kam maumedis.

Kursų dalyviai kaskart vis drąsiau vielavo savo bandomųjų medelių šakas, apvijos žingsniai pamažu darėsi vienodesni, profesionalesni. Atrodo, tik aštuonios praktinio ir teorinio darbo valandos, o jau netruko pasimatyti pirmieji rezultatai.

O paskutiniojo užsiėmimo naujiena – džino – negyvos medienos darinio suformavimas. Tokie dariniai naudojami spygliuočių formavime. Pirmiausia iš netinkamos šakos ar per didelės viršūnės suformuojamas (nužievinant, nuskutant) didesnis ar mažesnis plikas (be žievės) darinys. Viskas dažniausiai daroma natūraliais įrankiais, išilgai medienos indų.

Tokia mediena pradžioje apdorojama liepsna, kad nudegtų įvairūs apdorojimo metu susidarę šereliai, nelygumai, šerpetojimai.

Po to viskas apdorojama rūgštimi. Taip apdorota mediena išbąla, tampa tarsi impregnuota, atspari išorės poveikiui – tiek biotiniams, tiek abiotiniams veiksniams.

Primenam, kad prisijungti prie užsiėmimų galima kiekvieną pirmadienį. Naujokai tikrai netruks (jei norės) pasivyti „pažengusius”.

Tiesa, lapkričio mėnesį numatoma ilgoka pertrauka, po kurios, tikėkimės, užsiėmimai vėl atsinaujins.

Daugiau informacijos – ankstesniuose Bonsai Vilnius skelbimuose.

Margarita Lozinskaja

Jogailos Mackevičiaus nuotraukos

  2 Responses to “Įsibėgėja bonsų formavimo kursai ARTotekoje”

  1. Smagu ten pas jus 🙂
    Noriu noriu noriu 😀

  2. Visada prašom!

Sorry, the comment form is closed at this time.