Vas 112011
 

Praėjo metai nuo to laiko, kai buvo padarytas pirmasis įrašas, atsiradęs 2010-ųjų vasario 11 dieną. Viskas tada atrodė ne taip: nebuvo programinio apvalkalo, pati svetainė buvo tik „baltas lapas”, po kuriuo slėpėsi ne kartą keisti ir vis dar kuriami planai, mintys, atrodžiusios neįgyvendinamomis idėjos…

Sekantis žingsnis užtruko ko ne du mėnesius, o įsibėgėti reikėjo dar daugiau laiko. Dabar atrodo užsimiršę tiek pirmieji Bonsai Vilnius svetainės vaizdai, tiek įvykiai – vieneri metai, jei jie pirmieji, atrodo labai ilgi…

Įsibėgėti, atrodo, pavyko – smagu, kad įsibėgėjant sugebėta neatitrūkti nuo pagrindinių principų: dalykiškumo, nešališkumo, objektyvumo, kategoriškumo ir anonimiškumo vengimo, ir kitų… O šiek tiek romantikos dar niekada nepakenkė nė vienai svetainei.

Visada smagu matyti, kad kai kurios svetainės idėjos rado ir platesnį pritaikymą už jos ribų. Dar smagiau buvo stebėti, kaip pritaikytos ir patobulintos, jos gerokai pranoko pradinę versiją.

Ką gi – pirmi metai jau užnugary. Antrieji, tikiuosi bus brandesni ir produktyvesni. Tikiuosi, kad ir bonsų entuziastai kiek aktyviau įsijungs svetainės gyvenimą, ne tik kaip jos skaitytojai, bet ir kaip informacijos autoriai. Visai nebūtina daryti supernovos sprogimo, bet vienas kitas informacijos blyksnis, manau, pradžiugintų ne vieną lankytoją.

Ir pūsdamas tą pirmąją žvakutę ant gimtadienio torto, mintyse jau sugalvojęs norą, dėkoju visiems, buvusiems su Bonsai Vilnius visus šiuos metus –  skaičiusiems, rašiusiems, patarusiems. Likite su mūsų svetaine!

Nuoširdžiai Jūsų,
Jogaila Mackevičius

  One Response to “Bonsai Vilnius svetainei – vieneri metai”

  1. Sveikinu visus kuriančius šią svetainę ir linkiu Jums visokeriopos sėkmės šiame nelengvame darbe.

Sorry, the comment form is closed at this time.