Bal 112011
 

Lietuvos orchidėjininkų draugijos balandžio 15 – 17 dienomis organizuojamoje parodoje  „Žali horizontai” ne tik pamatysite įvairių augalų, jų nuotraukų, tačiau taip pat gausite daug naudingos informacijos (nebijokite pakalbinti parodos dalyvių), galėsite pasiklausyti paskaitų:

Penktadienis (balandžio 15 diena)
12.00 val. – sukulentai, kaudeksai;
14.00 val. – orchidėjos;
18.00 val. – bonsų formavimas.

Šeštadienis (balandžio 16 diena)
12.00 val. – sukulentai, kaudeksai;
14.00 val. – orchidėjos;
17.00 val. – bonsų formavimas.

Sekmadienis (balandžio 17 diena)
12.00 val. – sukulentai, kaudeksai;
14.00 val. –  orchidėjos;
17.30 val. – diplomų įteikimas parodos dalyviams.

.

Šiek tiek apie bonsų formavimą parodoje.

Kaip jau nekartą rašyta BonsaiVilnius.lt svetainėje, fiziškai bonsų kultūrą laiko „trys banginiai”: kasdienė medelių priežiūrą, jų persodinimas ir formavimas.

Norint aptarti kasdienę priežiūrą, reiktų kalbėti atsižvelgiant į konkrečią rūšį. Apie tai kalbėti galima labai labai ilgai, todėl bendrosios priežiūros temas geriau atidėti individualesniems susitikimams ar forumų diskusijoms.

Bonsų persodinimą aptarėme kovo mėnesį bendrame VPU ir BonsaiVilnius.lt organizuotame  seminare. Belieka žvilgtelti į genėjimą ir vielavimą.

Kaip tik tai ir pasižiūrėsime parodoje „Žali horizontai” penktadienio ir šeštadienio vakarais. Tokie nedideli parodomieji užsiėmimai jau pradeda tapti šios parodos tradicija. Praeitais metais  buvo parodytas kadagys. Kartais gali atrodyti keista, kaip iš paprasto kadagio krūmo per keletą valandų gali atsirasti nors ir neišbagtas bet paformuotas bonso ruošinys.

Smagių akimirkų!

Sorry, the comment form is closed at this time.