Bal 192011
 

Organizatorių duomenimis parodą „Žali horizontai’2011” aplankė apie 2000 lankytojų, parodoje dalyvavo „šiek tiek virš” 100 augalų augintojų. Jų tarpe 7 bonsų kultūros entuziastai pristatė savo augintinius. Viso parodoje buvo eksponuojama 17 bonsų medelių, jei neskaičiuosime tų, kurie buvo rodomi vielavimo užsiėmimų metu.

Visoje bonsų ekspozicijoje lankytojai galėjo apžiūrėti tiek jaunų bonsų kompozicijų, gal net daugiau priskirtinų kusamonams, tiek senų, trim dešimtmečiais savo amžių skaičiuojančių, brandžių medžių. Buvo parodoje ir moderniesiems bonsams priklausančių formuotų sukulentų.

Juos į parodą pateikė Kristina Popovienė iš Vilniaus. Visi sukulentų bonsai buvo suformuoti iš šilokų.

Crassula ovata – Medėjantysis šilokas, 10 metų. Šalia kusamonas iš Sedum rupestre f. cristata

Crassula ovata ‘Hobbit’, 4 metai

Iš šilokų formuojami bonsai auga greitai, nereikalauja didesnės priežiūros, paprastai nėra vieluojami, nereikia purkšti. Svarbiausia jų neperlaistyti (kad nesupūdyti) ir laiku patrumpinti šakutes, nes didesnės žaizdos gana ilgai neužsitraukia ir palieka matomus randus. Tokį medelį galėtų turėti kiekvienas pradedantysis bonsų augintojas, norintis išmokti kruopštumo ir atidumo, kurių mums kartais taip trūksta.

Jogaila Mackevičius

Andriaus Staliulionio nuotraukos

Sorry, the comment form is closed at this time.