Geg 312010
 

Netruko prabėgti trys parodai „Žali horizontai, 2010” skirtos dienos.  Joje praėjusį savaitgalį apsilankė daugiau kaip pusantro tūkstančio lankytojų. Bonsų ekspozicijai savo augalus pateikė 8 jų augintojai (iš Alytaus, Kauno ir Vilniaus miestų), viso buvo parodyta 15 augalų.

Ekspozicijos struktūra

Visa parodos ekspozicija buvo sudaryta taip, kad lankytojai galėtų pamatyti ne tik medelius formuojamus pagal japonų tradicijas, bet ir „moderniuosius” bonsus, suformuotus iš sukulentų.

Taigi, parodos visi eksponatai drauge atspindėjo Lietuvoje besiformuojančią „bonsai” termino sampratą – nuo japoniškos klasikos iki „sukulentinio modernizmo”.

Šiek tiek bendrųjų ekspozicijos nuotraukų galite rasti čia.

Užsiėmimai, demonstravimas

Parodoje ne tik buvo eksponuojami medeliai, renkami nugalėtojai ir favoritai, bet ir vaizdžiai (nors ir paskubomis) demonstruojama susidomėjusiems lankytojams kaip ir nuo ko reiktų ar galima būtų  pradėti savojo pirmojo medžio formavimą. Keturiuose užsiėmimuose pademonstruota: kaskadinio kadagio pradinis formavimas, kadagio „iš gyvatvorės” virsmai moyogi stiliaus kryptimi, fikuso auginio „sodinimas” ant akmens ir anksčiau formuoto kininio kadagio tolimesnis formavimas. Papildomai užsiėmimų dalyviai galėjo susipažinti su bonsų formavimui naudojamais instrumentais staliaus įrankių stende.   Artimiausiu  metu šioje svetainėje apie visa tai pasistengsime supažindinti ir negalėjusius apsilankyti parodoje.

Išrinkti nugalėtojai

Parodos organizatorių vertinimo komisija nusprendė, kad gražiausio parodos bonso nominacijos nusipelno Kęstučio Gailiaus iš Vilniaus 25 metų kininis kadagys. Taigi, parodos prizas iškeliavo į sostinę.

Be jokios abejonės, publika (nors ir ne oficialiai) rinko savo favoritą. Juo tapo 15 metų karpotasis beržas iš Alytaus, suformuotas Arūno Patapo.

Sveikiname nugalėtojus!

Jogaila Mackevičius
Jogailos Mackevičiaus (1), Nerijaus Smaidžiūno (2) nuotraukos

Sorry, the comment form is closed at this time.