Bir 012015
 

Visiems mums rečiau ar dažniau tenka išvykti svetur. Nesvarbu, darbiniais reikalais ar pailsėti. Ir turbūt kiekvienam nuvykus į kitą miestą būtų įdomu užsukti bent jau į bonai reikmenų parduotuvėlę, jei ne pirkti, tai bent pasižiūrėti, kokias sąlygas turi svečios šalies bonsai entuziastai.

Gegužės pabaigoje teko darbo reikalais lankytis Prancūzijos sostinėje. Kad ir kokie įtempti tie reikalai buvo, vakarai vis tiek laisvi ir skirti miesto pažinimui. Ir šiame pažinime prioritetų gali būti daug.  Nedidelės specializuotos bonsai reikmenų ir medžių parduotuvėlės Paryžiuje dirba iki 19.00 val., tad „įjungus penktą pavarą”, galima spėti jas aplankyti vakare, užbaigus visus reikalus.

Iš anksto internete susiradau dvi, esančias netoliese viena nuo kitos. Tai – PARIS BONSAI ir  L’ARBRE DE VIE (Gyvenimo medis). Jas skiriantis 2,2 km atstumas lengvai įveikiamas pėsčiomis. Turintiems daugiau laiko (bent jau laisvą dieną), pabandžiau nubraižyti nedidelį, turistų dažnai lankomą maršrutą: Monmartras, Triumfo arka, Eifelio bokštas, Liuksenburgo ir Botanikos sodai, Paryžiaus katedra ir galiausiai – Luvras.  Šiame maršrute abi parduotuvėlės išsidėsto beveik per vidurį.

paryziaus bonsai parduotuves

Daug nevarginsiu įspūdžiais – jie visada subjektyvūs. Daugiau papasakos nuotraukos (abejose parduotuvėlėse galėjau fotografuot be apribojimų), tad kviečiu bent virtualiam pasižvalgymui. Na, o mums turbūt belieka tik pasvajoti apie tokius prekybos taškus bonsai entuziastams. Pasirinkti yra iš ko – tiek substratų, tiek konteinerių, tiek įrankių bei kitų priemonių. Dauguma kainų žemesnės nei analogiškas turime Lietuvoje, pats prekių asortimentas pradžiugina vos „užmetus akį”. Taigi…

PARIS BONSAI

Adresas –  91, rue de la Croix-Nivert,
Interneto svetainė – www.paris-bonsai.com

 

Nuoroda žemėlapyje

icon-car.png
Paris Bonsai

Žemėlapis kraunasi - prašom palaukti...

Paris Bonsai 48.843072, 2.295654

 

L’ARBRE DE VIE

Adresas – 8 rue de Maine,
Interneto svetainė – www.larbredevie.com

 

Nuoroda žemėlapyje

icon-car.png
Gyvenimo medis

Žemėlapis kraunasi - prašom palaukti...

Gyvenimo medis 48.844340, 2.319727

Jogaila Mackevičius

 

Sorry, the comment form is closed at this time.