Sau 182011
 

2011 m. spalio 10 dieną bus pažymimos dvidešimtosios  diplomatinių santykių atkūrimo tarp Japonijos ir Lietuvos Respublikos metinės.

Viešoji įstaiga „Bonsai studija”, bendradarbiaudama su renginių organizavimo lyderiu UAB „Pramogiukas”, prekybos pramogų centras „Ozas” ir džiazo atlikėja  iš Japonijos Keiko McNamara, paminint diplomatinių santykių atkūrimo metines, organizuoja VI-ąją tarptautinę bonsai ir suiseki parodą bei II-ąjį  Japonijos menų festivalį.

Dvidešimt pasaulio šalių, iš kurių kvietimą jau priėmė Japonijos, Korėjos, Meksikos, Brazilijos, Pietų Afrikos, Slovakijos, Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Italijos, Vokietijos, Šveicarijos, Lietuvos, Anglijos, Vengrijos menininkai. Dvidešimt Japonijos meno šakų, dvidešimt diplomatinių santykių atkūrimo metų. Tokie skaičiai vainikuoja dviejų šalių draugystę ir ištrina geografinius atstumus bei sujungia kultūras. Tai – unikalus renginys ne tik Baltijos šalyse, bet ir Europoje.

Pagrindinės parodos temos – bonsai, suiseki, Japonijos kardai, kimono, kaligrafija, sumi-e, haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, fotografija, keramika. Taip pat Nishikigoi žuvys, meniniai filmai, ikebana, echizen urushi, Japonijos džiazas, tradiciniai japonų šokiai, muzika, maisto ruošimo paslaptys, kovų menai – aikido, kendo, iaido. Festivalio metu vyks ne tik parodos, bet ir įvairios demonstracijos, paskaitos, praktiniai užsiėmimai, įvairūs mokymai.

Parodos metu vyks dekoratyvinių augalų mugė. Įvairios Lietuvos įmonės pristatys ir pardavinės savo prekes ir paslaugas.

Organizatorių tikslas – parodos lankytojui pademonstruoti ne tik parodos eksponatus, bet ir suteikti galimybę betarpiškai pabendrauti su žinomais meistrais, pasimokyti iš jų ir pažiūrėti, kaip gimsta vienas ar kitas meno kūrinys. Labai svarbu, kad kiekvienas žmogus, norėdamas užsiimti konkrečia meno šaka, žinotų, koks jo laukia sunkus kelias, kad pasiektų tobulybę.

Taip pat renginio metu numatomi įvairūs atrakcionai, žaidimai, konkursai. Vienas iš pagrindinių konkursų – piešimo konkursas tema „Japonijos ir Lietuvos draugystės santykiams – 20 metų”. Konkurso nugalėtojų piešiniai bus įvertinti specialiais prizais, o vėliau perduoti Japonijos ambasadai Lietuvoje.

Žiemą organizatoriai planuoja surengti parodos pristatymą kelionių agentūroms, žurnalistams ir plačiai visuomenei. Taip pat šis renginys bus anonsuojamas Europos bonsai asociacijos bei „Bonsai Club International” klubo tinklapyje, įvairiuose žurnaluose, plakatuose, lankstinukuose.

Parodos partneriai yra Japonijos ambasada Lietuvoje ir „EU Japan Fest”.

Apie organizatorius

Pagrindinis šio renginio variklis, idėjos autorius ir sumanytojas yra VšĮ „Bonsai Studija” direktorius, įkūrėjas Kęstutis Ptakauskas, pirmas japoniško stiliaus „Ryto rasos” sodo Lietuvoje įkūrėjas bei sumanytojas, daugelio tarptautinių parodų dalyvis, nugalėtojas ir organizatorius. VšĮ „Bonsai studija” yra surengusi penkias tarptautines bonsai ir suiseki parodas bei vieną Japonijos menų festivalį. Trys tarptautinės bonsai parodos ir Japonijos menų festivalis pelnė tarptautinį pripažinimą.

UAB „Pramogiukas” – tai renginių organizavimo komanda, nuolat organizuojanti įvairius verslo renginius bei įmonių vakarėlius. Turi didelę patirtį organizuojant renginius prekybos centruose.

Prekybos ir pramogų centras „Ozas” – tai didžiausias prekybos centras Baltijos šalyse. Kompanija, administruojanti šį prekybos centrą, valdo 140 prekybos centrų visame pasaulyje. Po vienu stogu trijuose prekybos ir pramogų centro „Ozas” aukštuose suburta daug parduotuvių, kurios atstovauja ne tik gerai žinomus, bet ir naujus prekių  ženklus Lietuvos rinkoje. Be to, jūsų laukia Šeimos pramogų centras, jaukios kavinaitės ir net 2500 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Tęstinumas

Numatoma surengti 2015 metais EBA (Europaean Bonsai Association) kongresą, kuriame yra 19 šalių narių. 2010 metais devyniolikta šalimi atstovaujančia šią organizaciją tapo Lietuva. Taip pat 2013 metais planuojama surengti VII-ąją tarptautinę bonsai ir suiseki parodą ir III-iąjį Japonijos menų festivalį. 2017 metais planuojama pateikti pasiūlymą surengti BCI (Bonsai Club International) kongresą.

Bendra renginio informacija

  • Parodos data: 2011 m. birželio 9-12 dienos,
  • Vieta: Prekybos pramogų centras „Ozas”,
  • Adresas: Ozo g. 18, LT-08243 Vilnius,
  • Organizatoriai: VšĮ „Bonsai studija”, UAB „Pramogiukas”, „RA4advertising”,
  • Partneriai: PC „Ozas”, Japonijos Ambasada, Lietuvos Ambasada Japonijoje.

Kontaktiniai asmenys

Kęstutis Ptakauskas, Organizacinio komiteto pirmininkas,
mob. +370 650 11290, el. paštas [email protected],
. 
Mindaugas Kvetkauskas, Organizacinio komiteto narys,
mob. +370 681 42991, el. paštas [email protected],
.
 Domas Šmoliūnas, Organizacinio komiteto narys atsakingas už reklamą,
mob. +370 652 03939, el. paštas [email protected].
.

Parodos organizatoriai ir partneriai kviečia visus norinčius reklamuoti save ar savo produktą VI-osios Tarptautinės bonsai ir suiseki parodos ir II-ojo Japonijos menų festivalio metu.

 

 

 

Kęstutis Ptakauskas
VšĮ „Bonsai Studija”

Sorry, the comment form is closed at this time.