Sau 252012
 

Vilniaus miesto savivaldybė drauge su Japonijos ambasada, „Lietuvos bonsai“ asociacija ir keliais privačiais investuotojais planuoja Vilniuje įrengti japonišką sodą. Svarstoma, kad jis turėtų atsirasti sklype prie Geležinio vilko – Žalgirio gatvių sankryžos.

„Tai bus vienas didžiausių ne tik Baltijos šalyse japoniškų sodų, užimančių apie 5 ha teritoriją, su japoniškomis koy žuvimis, salomis, japoniškais augalais ir japonų architektūros elementais. Ateityje šiame sode turėtų atsirasti parodų paviljonas japonų kultūros pristatymui, jame bus galima rengti įvairius japonų meno festivalius, kultūros dienas“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Sode numatoma įrengti tvenkinius, kuriose veisis japoniški karosai, tvenkiniuose bus paliktos salos, į kurias bus galima pakliūti nutiestais tilteliais. Sode augs visžaliai medžiai, krūmai ir bonsai – visa tai derės su japonų architektūros elementais – statulomis, pagodomis – bokšto formos pastatais, arbatos nameliu, apšviečiančiais sodą žibintais. Sodo teritorija būtų aptverta ir saugoma. Japoniško sodo idėjos iniciatorių teigimu, sodo įrengimas užtruktų apie 3 metus.

Daiva Savickienė

Tel. (8 5) 211 23 36, el. p. [email protected]
Vilniaus miesto savivaldybės informacija
 

Sorry, the comment form is closed at this time.