Bal 082013
 

Pavasaris šiemet dar keistesnis nei pernai, niekaip neapsisprendžiantis, ar jam jau metas imti valdžią į savo rankas. Turbūt senai buvo tokie metai, kad ties balandžio viduriu sniego laukuose būtų iki kelių. Bet tai – labai laikina. Savaitė kita – ir viskas pradės judėti labai greitai vasaros link.

Tikiuosi, kad žiema daug nuostolių nepridarė, ir netektys nėra labai didelės. Tad tereikia pasistengti, kad jų nepadidintų šio anomalaus pavasario orai. Vertėtų prisiminti augalų fiziologinį stresą ir vis intensyviau šviečiančios bei šildančios saulės sukeliamą pavasarinę sausrą. Ypač, jei augalai per žiemą buvo laikomi šiltnamyje, kuriame dabar saulėtą dieną oro temperatūra pakyla iki +15°C ir daugiau, o naktį nukrinta penketu ir daugiau laipsnių žemiau nulio. Žemė tai sukaustoma pašalo, tai atsileidžia. Verta stebėti, ar joje pakankamai drėgmės, o patiems augalams geriau sudaryti kuo pastovesnį pavėsį.

Taigi, savaitė kita – ir galima (manau, galima) bus patraukti į mišką bent jau pasižvalgyti naujų augintinių, o sodinamąja medžiaga pradės intensyviau prekiauti ir medelynai. Tad verta jau iš anksto pasiplanuoti savo norus ir galimybes – pavasaris šiemet greičiausiai bus gerokai trumpesnis nei įprastai.

Prasidėjus pavasariniam sniego tirpsmui, ir BonsaiVilnius.lt svetainė pamažu turėtų sugrįžti į įprastinį savo gyvenimo ritmą. Nors daug kas persikelia į nuo praeito rudens veikiantį forumą, vis gi naujienų bus ir čia. Pirmoji jų – naujas svetainės logotipas, kurį jau turbūt pastebėjote dešiniąjame puslapio viršuje. Nuoširdus ačiū autoriui.

Antroji pavasario naujiena – nauja interneto parduotuvė bonsų augintojams. Su ja supažindinsime dar šiandien, šiek tiek vėliau.

O kas toliau? Toliau – yamadori paieškos. Koks pavasaris gali be jų apsieiti. Planavimas, kalbos, apkalbos ir ginčai – viskas jau vyksta forume Bonsų giraitė. Kviečiu užsukti visus, neabejingus šiam pavasariniam „pasivaikščiojimui” po mišką.

Lyg ir viskas šiam kartui. Smagaus pavasario!

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.