Kov 162014
 

Skroblų paieškos, Dzūkija, 2014 m. kovas (C) Jogaila Mackevičius 14Pavasaris šiemet kaip niekad ankstyvas ir keistas. Visą savaitę mus lepinusios saulė ir šiluma savaitgaliui pasiėmė laisvadienius, o nespėjusi išeiti žiema tik tuo ir pasinaudojo. Matyt per Užgavėnes prastai ar nenuoširdžiai ji buvo varyta. Bet oras daugumai entuziastų nebuvo kliūtis. Taigi, šiemet pirmasis yamadori turas (kaip ir 2012-aisiais) vėl Alytaus apylinkėse, teminis medis – vėl skroblai. Dalyvių skaičius tokiose BonsaiVilnius.lt organizuojamose paieškose išlieka daugiau mažiau stabilus, bet  bėgant metams tenka pastebėti, kad patys dalyviai darosi išrankesni, ieškantys kažko išskirtinio, nepuolantys prie kiekvieno „likimo nuskriausto” medžio. Šiemet gal kiek daugiau ir po aplinkinius miškus pasivaikščiojom, brandžias skroblų giraites apžiūrėjom.

Dėkui visiems nepabūgusiems pūgų ir atšiauraus oro už kompaniją. Tikiuosi, kad jums, kaip ir man, laikas nespėjo prailgti. Turinčius klausimų ar pastebėjusius problemas su naujaisiais augintiniais, kviečiu nesikuklint ir drąsiai klausti forume  – skroblai jau turi atskirą temą, o ir kitoms rūšims jas ne sunkiai galima sukurti.

Šiemet eilėje dar laukia 2011 metų teminis medis Zyboldo obelis ir tradiciniai lietuviški kadagiai, po Dzūkijos – Aukštaitija, o gal ir iki Žemaitijos pavyks nuvykti… Tik pavasarinio oro nenuspėjamumas gali kiek pakoreguoti planus.

Iki kitų susitikimų…

Jogaila Mackevičius

Sorry, the comment form is closed at this time.