Bir 102014
 

Kyoto sode. LondoneHolland parko rajonas Londone vilioja pavėpsoti į elegantiškus namus ir prabangias parduotuves. Čia taip pat yra 22 ha dydžio parkas, laikomas vienu iš pačių romantiškiausių parkų vakariniame Londone.

Sakoma, kad 2010-2011 m. parke užveisė kiaulių, kurių užduotis yra pamažu savo knyslėmis atkovoti parko teritoriją iš dilgėlių ir kitokių piktžolių. Na, kriuksių aš nemačiau, nes mano planas buvo visame milžiniškame plote susimedžioti nelabai kam žinomą japoniško stiliaus sodą.

Apie jį aš pirmą kartą išgirdau Facebook socialiniame tinkle, kai žmonės planavosi kelionę į Londoną ir klausinėjo, ką galima gražaus pamatyti nemokamai. Ir iš karto šis parkas buvo antru numeriu – po Highgate kapinių – privalomai įtrauktas į kelionės planą.

Vienas jo privalumų yra buvimas open 30 min. until dusk, kas gegužės mėnesį gali būti ir aštunta valanda vakaro. „Undergroundinis” jis yra todėl, kad apie jį žino tik saujelė išrinktųjų ir privilegijuotųjų, jo nėra Lonely Planet knygoje apie Britaniją. Tiesiog juodoji skylė.

Žemėlapis kraunasi - prašom palaukti...

Holland parko japoniskas sodas 51.503045, -0.204661

Kol iki jo atėjau, dar spėjau perkuisti visus pakeliui rastus antrų rankų knygynėlius ir pavarvinti seilę prie prabangių namų, kurių miegamieji tikrai ne spintos dydžio. Dauguma namų, tiesa, apšepę ir tušti, laukia savojo šeicho.

Pasivaikščiojimo po parką akimirkos

Čia yra ir lentelė su ištrauka kalbos, kurią 2012 m. gegužės 17 d. pasakė Japonijos imperatorius. Imperatorius padėkojo Britanijos žmonėms už pagalbą, suteiktą per 2011 m. kovo 11 d. įvykius: 9 balų žemės drebėjimas ir jo sukeltas tsunamis įtakojo Fukušimos nelaimę (antrą pagal dydį po Černobylio).

Elė Pranaitytė

http://kootvela.blogspot.com

Čia yra ir lentelė su ištrauka kalbos, kurią 2012 m. gegužės 17 d. pasakė Japonijos imperatorius. Imperatorius padėkojo Britanijos žmonėms už pagalbą, suteiktą per 2011 m. kovo 11 d. įvykius: 9 balų žemės drebėjimas ir jo sukeltas tsunamis įtakojo Fukušimos nelaimę (antrą pagal dydį po Černobylio). – See more at: http://kootvela.blogspot.com/2014/06/undergroundinis-kyoto-stiliaus-sodas.html#sthash.VY7z1yag.dpuf

Sorry, the comment form is closed at this time.