Vas 062012
 

Mūsų medeliams miegant ir už lango spaudžiant -25 laipsnių šalčiui pagaliau  vasario 4 d., šeštadienį, įvyko taip ilgai lauktas Artotekos bonsai seminaras. Pirmojo susitikimo metu, atšiaurių sąlygų neišsigandę, susirinko šeši dalyviai. Puikus Artotekos kolektyvas visus pasitiko su šypsena ir karštu arbatos puodeliu, todėl atmosfera buvo puiki.

Seminaras truko kiek ilgiau nei 4 valandas. Dėstytojas Kęstutis Ptakauskas atsakė į visus mums rūpėjusius klausimus. Aptarėme bonsai istoriją ir šios meno šakos paplitimą pasaulyje. Buvome supažindinti su pagrindiniais stiliais, konteinerių rūšimis, naudojamu substratu, įrankiais bei formavimo ir persodinimo pagrindais. Esant tokiam orui gyvai pademonstruoti vieluojamą medelį sunku, todėl tam panaudotos paprastos šakos, kurių šiam reikalui visiškai pakako.

Verta paminėti ir pertraukėlę, kurios metu seminaro dalyvius nuolat linksmino nuolatinis Artotekos gyventojas – juodas katinas. Laikas praleistas Artotekoje neprailgo ir visiems, žiūrėk, jau reikėjo atsisveiknti.

Visi seminaro dalyviai sutiko susitikti dar kartą. Kitas seminaras planuojamas žiemos pabaigoje. Jo metu daugiau dėmesio bus skiriama praktikai. Galbūt pavyks pamatyti gyvai persodinamą ar vieluojamą medelį.

Be to, visi dalyviai gavo namų darbus. Kiekvienam teks susirasti medžio šakelę, kurią visą reikės tinkamai suvieluoti. Esant geresnėms sąlygoms, galima atsigabenti ir savo medelį. Juk dažniausiai pradėti reikia nuo paprastų dalykų. Su nekantrumu laukiame kito seminaro ir dar geresnių įspūdžių

Aurimas Palaima

Sorry, the comment form is closed at this time.