Gru 042014
 

japonu-kulturos-namaisokanBonsų augintojų klubas „Sokan“ ir Japonų kultūros namai š.m. gruodžio 18 d. 19.00 val. kviečia visus besidominčius bonsai medeliais į keleto valandų paskaitą – diskusiją „Bonsų esmė, istorija ir etika“.

Visi turbūt daugiau mažiau žinome, kas yra bonsai medelis, bet ar įsivaizduojame, kaip jis auginamas, kiek žinių, darbo, begalinės kantrybės ir meistro pasišventimo slypi po miniatiūrinių medelių laja. Grožėtis yra viena, o turėti šalia tokį augintinį ir, neperlenksiu pasakęs, meditacijos draugą, suteikiantį daug džiaugsmo ir ramybės – visai kas kita.

Paskaitos metu pakalbėsime apie miniatiūrinių medelių atsiradimo ir raidos istoriją nuo pačių seniausių laikų iki pat šiandienos bandydami atsakyti į vieną pagrindinį klausimą: kodėl žmones jau kelis tūkstantmečius domina toks užsiėmimas?

Kaip? Ar aš tai galiu? Nuo ko pradėti? Štai dar keletas klausimų, į kuriuos vėliau pabandysime visi rasti atsakymus. Gal ne išsamius, bet padėsiančius iš arčiau pažiūrėti į bonsai kultūros esmę. Taip pat trumpai susipažinsime su „bonsai-etiketu“ nuo pat pradžių, kaip renkamės medelį gamtoje ar bonsų prekyba užsiimančiame medelyne, lankomės parodose ar svečiuojamės pas bonsai meistrą jo sode.

Laukiame visų besidominčių Japonų kultūros namuose, Kosciuškos g. 26, Vilnuje!

Aurimas Palaima

Sorry, the comment form is closed at this time.