Geg 112012
 

Neretas bonsai medelių augintojas susiduria su šių medelių „apgyvendinimu“ savo turimuose namuose, t.y. tropikinius ar šilumamėgius augalus laikome ant palangės, o mūsų klimato juostos augalus statome balkone ar kur nors lauke.

Šiame straipsniuke pamėginsiu trumpai parodyti, kaip įstiklintą balkoną galima prisitaikyti savo poreikiams, nesunkiai įrengiant lentyną, ant kurios galima tvarkingai surikuoti savo augintinių gretas.

Pradžioje buvo tokia betvarkė:

Lentyna balkone 1

Priemonės, kurios buvo naudojamos betvarkei sutvarkyti:

Priemones

Pagrindinės priemonės sunumeruotos:

1) senos stalo kojos, kurių aukštis 73 cm; 2) dvipusio pjovimo lenta (1,25 cm ilgio, 35 cm pločio ir 2,5 cm storio); 3) tvirtinimo kampas (35×30 cm); 4) įkalamasis įvaras su nailoniniais kaiščiais (6×50 mm).

Buvo naudojamos ir kitos darbo priemonės, tokios kaip smūginis gręžtuvas, akumuliatorinis suktuvas, gulsčiukas, pjūklas (pastarasis pateko ir į priemonių fotografiją) ir kt.

Kaip ir visada, reikia tinkamai pasiruošti darbo vietą ir viską ištuštinti.

Lentyna balkone 2

Gaila, kad pagavus darbo įkarščiui, visko užfiksuoti fotoaparatu nepavyko, tačiau pamėginsiu trumpai nupasakoti ir paaiškinti darbo eigą.

Pagal mintyse susidarytą projektą, vieną lentos pusę laikys pritvirtinti prie sienos tvirtinimo kampai, todėl, siekiant sumažinti pastariesiems tenkančia apkrovą, priešingoje lentos pusėje bus padarytos atramos. Tam reikalui sėkmingai pasitarnavo seno stalo įsukamos kojos, kurioms įstatyti lentoje išgręžtos skylės.

Taip pat lentynos aukštį teko taikyti prie minėtų stalo kojų.

Ant sienos pieštuku nubrėžiant brūkšnį, pasižymimas lentynos aukštis. Pridėjus tvirtinimo kampus prie aukščio atžymos, sienoje pasižymimos kampo tvirtinimo skylės. Išgręžiamos skylės, į kurias įkišami nailoniniai kaiščiai. Tvirtinimo kampas prisukamas. Procedūra kartojama ir su antruoju tvirtinimo kampu.

Štai taip atrodo jau pritvirtintas tvirtinimo kampas.

Lentyna balkone 5

Uždedama lenta su kojomis ir darbas beveik baigtas, belieka sustatyti savuosius augalus.

Galutinis rezultatas.

Lentyna balkone 3

Lentyna balkone 4

Nerijus Smaidžiūnas

Sorry, the comment form is closed at this time.