Gru 262014
 

japonu-kulturos-namaisokanBonsų augintojų klubas „Sokan“ ir Japonų kultūros namai 2015 m. sausio 10 d., šeštadienį, 14.00 val. kviečia visus, besidominčius bonsai medeliais, į keleto valandų praktinį seminarą „Bonsų persodinimas“, vyksiantį Japonų kultūros namuose, Kosciuškos g. 26, Vilniuje.

Formuojamas bonsai medelis turi dvi puses: antžeminę – matomą, ir požeminę – paslėptą. Abi jos negali egzistuoti viena be kitos, abi vienodai svarbios ir sudaro nedalomą visumą. Tačiau grožimės tik ta, kuri yra virš substrato paviršiaus, nė nesusimąstydami, kokia svarbi yra ta nematomoji. Jos priežiūrai ir formavimui kartais tenka skirti ne mažiau dėmesio ir laiko.

Seminaro metu susipažinsime su augalo šaknų sistema, bonsai kultūrai naudojamais indais, substratais ir jų mišiniais, persodinimo procesu. Taip pat pamažu ir su paaiškinimais bei komentarais persodinsime keletą medžių – kad nė viena detalė nepraslystų nepastebėta.

Susidomėjusius prašome užpildyti dalyvio anketą, o norinčius geriau pasiruošti seminarui ir daugiau sužinoti jo metu – paruošti „namų darbus”, t. y. perskaityti trejetą neilgų straipsnių apie bonsų persodinimą. Pirmasis jų čia, kitus, sekdami nuorodas, nesunkiai rasite.

Iki susitikimo!

Nerijus Smaidžiūnas

Sorry, the comment form is closed at this time.